93) İstanbul'da T.K. yazıyor. Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.282 ve 283 de bulunan çelişkiler için, katıldığım toplantılarda Mikron hesaplamalarından kaynaklanıyor denmektedir. Web sayfanızın Kısa Notlar-No.25 de ise bu çelişkilerin Kozma Birleşimi  ile Kozma Birleşim Merkezi isimlerinin özellikle karışık kullanılmasından meydana geldiği açıklanmaktadır. Ancak bu sayfaları defalarca okumama rağmen çelişkilerin nasıl olduğunu bir türlü çözemedim. Daha net açıklama yapabilir misiniz?

 

Mikron Hesaplama, Üst Boyutların matematiksel hesaplamalarında yani çarpma, bölme, toplama, çıkarma gibi işlemlerinde kullanılan (Bize göre) değişik mantıkla yapılan hesaplama metodudur.

 

Bilgi Kitabı'nın Fas.30-Sh.282-283 nolu sayfalarında yer alan çelişkilerde ise hesaplama hatası yoktur. Çünkü  sadece 282 ve 283 cü sayfalarda belirtilen Kozma ve Galaksi sayıları ile Bilgi Kitabı'nın diğer bölümlerinde belirtilen sayılar arasında  tutarsızlık vardır. Dolayısıyla bu çelişkilerde  Mikron hesaplamasından kaynaklanan durum yoktur.

 

Ayrıca Bilgi Kitabı Fas.10-Sh.84 de Galaksi sayıları hakkında  bilgi verilirken "Rakamlar ve ölçüler Planetinize aittir. Burada Ölçü Birimleri daha değişik ifade edilir. Bizler, Sizlerin Bilgilerinize ve Anlayış Düzeyinize göre Mesajları vermekteyiz." denmektedir.  (Fas.10-Sh.84)  

 

Dolaysıyla farklı verilen Galaksi, Alem, Kainat rakamlarının Mikron hesabıyla ilgisi bulunmamaktadır.

 

Bilgi Kitabı'nın çeşitli sayfalarında 1 alem=236.196 galaksidir. ifadesi bir çok kere tekrar edilmektedir. Oysa 30. fasikül Sh. 283 de ise 1 alem=8748 galaksi olur.cümlesi yer almaktadır.

 

Bu çelişkinin neden kaymaklandığını araştırdığınızda, Bilgi Kitabı Fas.10-Sh.85 de açıklanan Kozma Birleşimi ile Kozma Birleşim Merkezi isimlerinin, Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.282 ve 283 de karıştırılarak kullanıldığı ortaya çıkmaktadır.

 

Yüce Alem, bilinçlerimizi sınamak ve daha önce verilen bilgileri idrak edip etmediğimizi anlamak için, özellikle Kozma Birleşim  ile Kozma Birleşim Merkezi kelimelerini 282 ve 283.cü  sayfalarda karışık olarak kullanmış, daha önce verdiği Kozma ve Galaksi sayılarını kelimeler arasına değişik olarak sıralamış, doğrusunu  bizim bulup çıkarmamızı istemiştir.

 

Aşağıdaki resimde göreceğiniz üzere, sorduğunuz  çelişkileri çözecek ilk Yol Gösterici Bilgiler, önceden Bilgi Kitabı Fas.10-Sh.84 ve Sh.85 de verilmektedir.

 

 

 

 

Yukarıda yer alan sh.84 ve sh.85 de Sarı renk ile işaretlenen aşağıdaki  bilgiler, Bilgi Kitabı'nın 30.cu Fasikül-282 ve 283. cü sayfalarındaki çelişkilerin çözüm anahtarıdır.

 

*Bütün Galaksiler ortak bir Bölümün Emri altındadır. Bizler bunlara "Kozma Birleşim Merkezleri" demekteyiz. Kozma Birleşim Merkezi 27 tanedir. Her Birleşim Merkezi bir Alemi denetler.

 

*26- 18 Evrensel koloni yani, 8748 Galaksi bir Kozma Birleşimi dir.

 

*29- 27 Kozma Birleşimi bir ALEMİ meydana getirir. Yani 27 Kozma Birleşimi, bir Kozmo Birleşim Merkezi ni meydana getirir. Her Birleşim Merkezi bir Alemi denetler.

 

*30- Bir Alem 236.196 Galaksiyi Bünyesinde toplar.

 

*31- 18.000 Alem bir Kainatı oluşturur. Yani bir Kainat ; 236.196x18.000 = 4.251.528.000 Galaksiden müteşekkildir.

 

Yukarıda sarı renkle çizilen  bilgileri, Bilgi Kitabı'nın Fas.30- Sh.282 ve 283.cü  sayfalarına  yerleştirirsek çelişkilerin ortadan kalktığını ve Bilgi Kitabı'nın tümünde verilen sayısal bilgilerle birleştiğini idrak ederiz.

 

Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.282. ci sayfanın resmi aşağıdadır. Resimde gösterildiği üzere Kozma Birleşim Merkezi  ifadeleri  Kozma Birleşimi olacaktır. Yani resimde görüldüğü üzere üstü Kırmızı çizilen kelimeler nazarı dikkate alınmayacaktır.  

 

 

 

Bilgi Kitabı Fas.30-Sh.283.cü sayfanın resmi aşağıdadır. Resimde gösterildiği üzere bazı  Kozmo Birleşim Merkezi  ifadeleri  Kozmo Birleşim olacaktır. Yani resimde görüldüğü üzere Kırmızı çizilen kelimeler nazarı dikkate alınmayacaktır.

 

Sonuç ;

"  ...............

9 - Kitap, Beyninizin çalışma fonksiyonunu kamçılayan bir teknik ile yazdırılmaktadır. Bu bir sistemdir.  O Sizin Beyin Jimnastiğinizdir.

 

10 - Düşünce ötesi Boyutlara ancak bu jimnastik sonucu yapılan çalışmalar ile açılabilirsiniz.

    ................ (Fas.47-Sh.457)  

 

 

Yukarıda açıklanan çelişki ile ilgili Çok Önemli Not :

 

"Kitapta çelişki gibi görülen Bilgiler, bilhassa konmuştur. Bu bir Frekans ve Bilinç Kotlamasıdır."  (Fas.25-Sh.226)

 

"Kitaba konulan Özel Çelişkilerin ve yanlış gibi görülen mevzuların içinde birçok Mesaj vardır. Bilinç Düzeyiniz yükseldikçe, bu Mesajları bir bir çözeceksiniz." (Fas.18-Sh.156)

 

"Kitaba yazdırdığımız Mesajlarda yine Özel çelişkilere devam edilecektir. Bu küçük çelişkileri bir nevi Anahtar olarak da kabul edebilirsiniz. Bunları çözenler Kapıları da açacaklardır." (Fas.20-Sh.177) 

 

Bilgi Kitabı'nın yukarıdaki ifadelerinden anlaşılacağı üzere, Bilgi Kitabı'na özellikle konmuş olan Çelişkileri yakaladıktan sonra, onların nedenlerini çözmek için araştırmak gerekmektedir.

 

Yukarıda uzun olarak anlatılan çelişkinin, Kozma Birleşim ile Kozma Birleşim Merkezi isimlerinin karışık kullanılmasından kaynaklandığını tespit ettik,

 

Ancak Fas.10-Sh.85 de ;

Bir Alem, 236.196 Galaksiyi Bünyesinde toplar.

Bir Kainat; 236.196 x 18.000 = 4.251.528.000 Galaksiden müteşekkildir.

 

denirken,

 

Fas.30-Sh.83 de ;

1 Alem = 8748 Galaksi olur.

1 Kainat da = 157.464.000 Galaksidir.

 

cümlelerindeki adet farklarının  nedeni, niçini bulamadık. Çözmek için  araştırıp, düşünmemiz ve Bilgi Kitabı'nı tekrar tekrar okumamız lazımdır.

 

a. Bu rakamlara baktığımızda ilk dikkat çeken ilk husus,  Alem ve Kainat rakamları arasındaki fark 27 kat dır.

 

1 Alem ........236.196 : 8.748 = 27

1 Kainat ......4.251.528.000 : 157.464.00 = 27

 

b. 27 kat fazlalık nereden ve niçin kaynaklanmaktadır diye düşündüğümüzde, hafızamız yine Fas.10-Sh.84 deki aşağıdaki bilgileri hatırlamaktadır.

 

" 5- Evrenler iç içe bir zaman tünelinin halkası gibidir. Yedi Evren halkası bir Evreni teşkil eder.

6 - 189 tane Evren iç içe bulunarak birçok Alemleri ve Kainatları meydana getirmektedir. "

Görüldüğü üzere, bu sayfada da belirtilen 189 ve 7 sayıları arasında yine 27 misli fark vardır. 189 : 7 = 27

 

1 Gürz'e aynı zamanda 1 Atomik Bütün de denmektedir. 1 Gürz, iç içe 3 katmandan oluşmaktadır. Bunlar Hiçlik, Hayat ve Heplik Boyutlarıdır.

 

 "49 Bilgi Katmanı olan Işık Evrenin Enerji Katmanları 9 Kattır. Yansıma ve Düzen Sistemleri 7 Katmandır. Her Evrende Sistemler  bu Düzen doğrultusunda çalışmaktadır." (Fas.29-Sh.270)

 

 Kozmo da her şey Boyuttan Boyuta yansımadır. Makro da nasılsa Mikro 

 da öyledir. Mikro nasılsa Makro da öyledir. Her Boyut 7 yansıma (Fiziksel)  Halka ve  9 Enerji halkası halindedir. 8 ve 9.cu katmanlar  (halkalar) Çekirdek yani ÖZ dür. Hiçlik Boyutu da, Hayat Boyutu da,  Heplik Boyutu da  7x9=63  katman halindedir. Yani 3 Bölümden oluşan 1 Gürz de toplam 3x63=189 Katman bulunmaktadır.

 

 Dolayısıyla Gürz nasılsa Evren de, Alem de, Gezegenler de öyledir. Tohum da öyledir, Atom da öyledir. Hücre de öyledir. İnsan da öyledir.

 Her şey 3 Halkadan, her halka da 7x9=63 katmandan oluşan bir Atomik

 Bütün dür

 

"Her şeyin bir başlangıcı vardır. Ancak bu başlangıç, hiçbir zaman tek olarak devreye girmemiştir. Varoluş Programlarına göre her şey,  ( ÜÇÜN BİRE - BİRİN ÜÇE ) Yansıması ile devreye girmektedir." (Öz.Ek.1-Sh.568)

 

Tüm Varoluşun başlangıcı olan noktadan çıkan 3 eşdeğer Güç, yani Ses Evreni, Işık Evreni, Ateş Evreni yaratan Güç'ler, Her şeyi 3 lü olarak yaratmış ve Bütün Varoluşa yansıtmıştır.

 

Bildiğimiz-Bilmediğimiz, Büyük Küçük Her şey, Evren de, Alem de, Gezegen de, İnsan da, Atom (Elektron+ Nötron+ Proton) da, Tohum

(madde+ruhsal enerji+anti madde yani düşünce) da, yani Fiziksel olan Her Şey, iç içe 7x9 katmanlı 3 Atomik Top'un  birleşmesinden oluşan 189  Enerji katmanı (halkası) halinde bir Bütündür. Katmanlar, Çekirdeğe doğru yaklaştıkça frekansları ve seyyaliyetleri yükselen halkalardır.

 

"Yedi Evren halkası bir Evreni teşkil eder." "189 tane Evren iç içe bulunarak birçok Alemleri ve Kainatları meydana getirmektedir."

 

Yukarıdaki cümleler aynı zamanda Kainatın en önemli Gizlerinden birini açıklamaktadır. Alt katmanda bulunan varlıkların, Üst katmandaki oluşumları göremediği-bilmediği ama aslında tüm varlıkların iç içe birlikte bulunduğu 7 Fiziksel katmanlı bir Evren düşünün,  aynı hacme, aynı anda, aynı özelliklere sahip 6 Evreni daha yerleştirin. İşte Kozmo içersindeki bütün Varoluşlar,  bu şekilde iç içedir. Bu akıl almaz fiziksel yerleşimi zihinlerde  canlandırmak çok güçtür.

 

Bazı Ruhsal Bilgilerde, çok boyutlu iç içe geçmiş paralel varoluşları zihnen idrak etmek için, bir televizyon cihazının içinde yer alan değişik frekanslardaki yüzlerce tv kanalının aynı anda-aynı cihazda bulunması şeklinde düşünülmesi önerilmektedir. Yani zihinsel ve bedensel hangi frekans aralığına ulaşırsak, o frekans aralığına denk gelen boyut ortamında var olmaktayız.

 

*Bilgi Kitabı'nda 7 Evren veya 189 Evren iç içe olarak açıklanan kavram, Kainatın en önemli sırlarından biridir. Zira Bu Evren'lerin hepsi, varlıklarıyla beraber aynı anda, aynı mekanda, birbirini görmeden, birbirine değmeden, aynı yerde, aynı hacimde bulunmaktadır. Bu kavramı Rahmetli Bedri Ruhselman şöyle açıklıyor. (Bakınız-İlahi Nizam ve Kainat-Sh.17-18)  

 

Yukarıdaki anlatılanları özetlersek,  1 Evren'i anlatırken, hatta herhangi  1 Atomik Bütünü anlatırken 1 Evren de diyebiliriz, veya 7 Evren iç içe de diyebiliriz, hatta  27 misli çoğaltarak 189 Evren iç içe de diyebiliriz. Her üç cümlede doğrudur. Bütün cümleler tek 1 Evren'i, tek 1 Atomik Bütünü değişik bakış açılarından anlatmaktadır. Bu nedenle yukarıda açıklanan çelişki de belirtilen Galaksi rakamları, bakış açılarına göre doğrudur.

 

Çelişki de açıklanan kelime kaydırmaları dikkatimizi çekmek için, Galaksi rakamlarındaki farklar ise Evren'in en önemli gizlerinden olan 7 Evren iç içe kavramını arayıp bulmamız, nasıl olur diye düşünmemiz, zihnen kavramaya çalışmamız içindir.

 

Bilgi Kitabı'nda yer alan tüm çelişkilerin ÖZÜ'nde bulunması istenen çeşitli Gizler vardır. Bilgi Kitabı'nın Büyüklüğü de budur.


Yazım tarihi : 30.01.2015-Orhan Öz

 buzkom@gmail.com